Skip to main content

  • TOTTENHAM 10 - JULY ANSWERS



    Test your knowledge of the club with our short, sharp quiz.

     
    1. Who replaced Vinny Samways in the 82nd minute of our 1991 FA Cup final with Nottingham Forest?
      Answer: Paul Walsh.

    2. Name the former Spurs player who went on as substitute for Forest in that game.
      Answer: Steve Hodge.

    3. Who opened the scoring for Spurs in the 1901 replay with Sheffield United at Bolton?
      Answer: John Cameron.

    4. Garry Brooke was on the bench in our 1982 final with Queens Park Rangers and in the replay. Was he called on?
      Answer: Yes in both.

    5. Four players named Jimmy featured in our 1921 cup final side against Wolves at Stamford Bridge – Seed, Cantrell and goalscorer Dimmock. Name the fourth one.
      Answer: Jimmy Banks.

    6. In 1967, whose long throw was converted by Frank Saul for our second goal against Chelsea?
      Answer: Dave Mackay.

    7. Name our non-playing substitute that day? Clue, it would be his third FA Cup winners’ medal in a Spurs shirt.
      Answer: Cliff Jones.

    8. Who passed the ball to Ricky Villa before he embarked on his famous run through the Manchester City defence before scoring his second in the 1981 final?
      Answer: Tony Galvin.

    9. Leicester’s Len ‘Chopper’ Chalmers was injured just 20 minutes into our 1961 success at Wembley but kept going until 10 minutes before the end. What was the injury?
      Answer: A broken leg.

    10. A few seconds of newsreel footage of the crowd at our 1962 defence of the trophy against Burnley featured in a famous 1966 film. Name that film.
      Answer: Help!