Skip to main content

  • TOTTENHAM 10 - JUNE ANSWERS



    Test your knowledge of the club with our short, sharp quiz.

     
    1. Our first two defences of European trophies ended in defeats by English clubs. Name them.
      Answer: Manchester United (1963) and Liverpool (1973).

    2. With which club did Cyril Knowles first turn professional in October, 1962?
      Answer: Middlesbrough.

    3. Alf Ramsey made his White Hart Lane debut for Southampton in December, 1944. Who were the opposition?
      Answer: Arsenal – they played their ‘home’ war league games at the Lane.

    4. What previous occupation did Arthur Willis, Ron Burgess and Sandy Tait all share before they signed for Spurs?
      Answer: Miners.

    5. Group Captain Donald Finlay DFC played three games for us on the wing during World War Two. However, he was more famous as an Olympian and represented GB at the Berlin and London Games. What was his specialist event?
      Answer: Hurdles.

    6. What Belgian club sold us international striker Nico Claesen in October, 1986?
      Answer: Standard Liege.

    7. Who was Spurs manager when Ledley King made his Spurs debut at Liverpool?
      Answer: George Graham.

    8. Matthew Etherington and Simon Davies both signed from Peterborough United in January, 2000. They also made their Spurs debuts in the same match that year. Where was that game played?
      Answer: Anfield.

    9. Did our 1990s midfielder Andy Gray win a full England cap?
      Answer: Yes, against Poland in November, 1991.

    10. Where did Danny Rose play his first ever league game?
      Answer: For Watford at Doncaster Rovers in April, 2009.