Skip to main content

  •  

    TOTTENHAM TEN

    Test your knowledge of the club with our short, sharp quiz.
    quiz-1-november

    1. Who scored our first hat-trick in European competition?
      ANSWER: Cliff Jones V Gornik Zabreze, September 20, 1961  

    2. When we beat Keflavik home and away in 1971, Alan Gilzean hit a hat-trick in Iceland. But who repeated that feat in the return at White Hart Lane?
      ANSWER: Martin Chivers

    3. Who was our leading scorer when we first won the Championship in 1951?
      ANSWER: Sonny Walters with 15

    4. How many goals in total did we score in our FA Cup campaign that season?
      ANSWER: None

    5. Who was the first French international goalkeeper to sign for Spurs?
      ANSWER: Pierre Chayrigues in 1919

    6. How many first team appearances did he go on to make for us?
      ANSWER: None

    7. Back to trebles. When we won the FA Cup in 1921, one Spurs player hit three against Bradford City in the second round. Name him.
      ANSWER: Jimmy Seed

    8. Where did young goalkeeper Terry ‘Tiger’ Lee make his Spurs debut in May, 1974? Central defender Keith Osgood also made his first senior start for us in that game.
      ANSWER: Newcastle United

    9. Who provided the opposition for Glenn Hoddle’s testimonial in August, 1985?
      ANSWER: Arsenal

      quiz-1-november
      Image: Glenn Hoddle

    10. Winger Roger Morgan joined us from Queens Park Rangers in February, 1969. Where did he play his first Spurs game?
      ANSWER: Loftus Road


      quiz-1-november
      Image: Roger Morgan